Kvalitet

MeteoVista bruker forskjellige kilder til å samle sin værinformasjon. I tillegg til data fra profesjonelle værselskap som det nederlandske KNMI og EUMETSAT har MeteoVista sitt eget system for lokal værmelding. Dette MeteoVista-MOS systemet fungerer utmerket, ifølge forskning innenfor værinformasjonens kvalitet.

MeteoVista-MOS
Lokale værmeldinger lages ved hjelp av datamaskinprogrammet MeteoVista-MOS.Programmets system er basert på en utmerket universell atmosfærisk datamaskinmodell, moderne meteorologiske metoder og avanserte statistikker.
Det er store forskjell i kvalitet i MOS-teknikker. Friske meteorologiske kunnskaper og årevis med erfaring på meteorologi er viktige ved utviklingen av et godt fungerende MOS-system.

Kontinuerlig forbedring av kvalitet
Fordi at værmeldingssystemet ble utviklet av og eies av MeteoVista er det mulig å tilpasse og videreutvikle det på en uavhengig måte. MeteoVista-MOSsystemet oppdateres og utvides kontinuerlig med nye parametre. De statistiske teknikkene som brukes blir stadig undersøkt nøye og forbedres kontinuerlig.

Ny metodologi
I det siste året har MeteoVista investert mye kunnskap og energi i utviklingen av en ny metodologi for værmelding. For å kunne gjøre det har MeteoVista samlet siste årenes malinger fra over 6.000 værstasjoner over hele verden. På grunnlag av disse historiske verdiene klarte Meteovista å beregne hvordan lokale værforhold påvirker værmeldingen. Disse lokale innflytelsene tas med i beregningen av værmeldingen for de neste 14 dagene.  
MeteoVista allerede varsler været for over 15.000 steder over hele verden. Dessuten er det en ny værmelding for blant annet skiresortene hvor høyde og aspekt kan forårsake store forskjeller.
I tillegg til dette bruker MeteoVista også observasjoner fra de 6.000 værstasjoner over hele verden i de nye værmeldingene. Dette gjør det mulig at korttidsvarselet stemmer eksakt overens med den aktuelle værsituasjonen. Dermed er det tatt hensyn til beliggenheten av regnbyger, høytrykksområder og for eksempel snøfall for de neste 12 timene.

Den beviste kvaliteten av MeteoVista-MOS
Værinformasjonens kvalitet kontrolleres regelmessig. I de siste årene har forskjellige forskninger og sammenlignende studier vist at MeteoVistas værinformasjon som ble produsert med MeteoVista-MOS systemet fungerte utmerket.  

WetterTurnier 2007 - 2009
MeteoVista-Mos kvalitet har bevist seg selv i WetterTurnier. På denne turneringen ble værmeldinger undersøkt for de fem store byene Berlin, Vien, Zürich, Innsbruck og Leipzig. Undersøkelsen fant sted mellom høsten 2007 og sommeren 2008. MeteoVista-MOS systemet ble vurdert i forhold til andre leverandører av værinformasjon og igjen viste det seg at systemet for det meste fungerte bedre enn de andre systemene. Da samme undersøkelsen ble utført gjennom 9. januar og slutten av april 2009 ble det igjen vist at MeteoVista-MOS presterte best og oppnådde den høyeste scoren.

Du bruker en nettleser som vi dessverre ikke støtter (ennå)
Meteovista fungerer bedre når du bruker en av disse nettleserne: Internet Explorer 8 eller 9, eller Firefox 8 eller 9.
Velg en nettleser her og last ned gratis.